Zacusca de ardei cu vinete

de Miha in Zacusca, 22 Sep 2010 | 10745 vizualizari

 

Vazand atatea fete harnicute, cu fel si fel de retete de zacusca mi s-a facut pofta. De-o portie de zacusca, nu de munca si de adunat in camara. :))

 

INGREDIENTE

  • 5 gogosari
  • 2 ardei capia
  • 3 vinete
  • 3 rosii
  • 2 cepe
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ardei cu vinete:

Ardeii, gogosarii, vinetele si rosiile se coc, apoi se curata de coaja si de seminte. Ardeii si gogosarii se taie cubulete mici, vinetele se toaca, iar rosiile se paseaza.

Ceapa se curata si se taie marunt, apoi se pune intr-o cratita cu putin ulei, la inabusit. Dupa ce s-a inmuiat se amesteca cu celelalte ingrediente si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce scade toata zeama, iar compozitia se ingroasa, moment in care potrivim si gustul de sare.

Pentru conservare, se pune zacusca fierbinte in borcane incalzite in cuptor, se capseaza si se sterilizeaza cca 30 de minute in baie de apa. Se lasa borcanele in vasul cu apa pana se racesc.  Se pastreaza la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ardei cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (40)

Corinuta 1

25.09.2010, 23:52

silvia1 1

18.04.2013, 17:37

rosiile se coc? oparesc?

Miha 1

18.04.2013, 19:53

Am scris in reteta "Ardeii, gogosarii, vinetele si rosiile se coc, apoi se curata de coaja si de seminte."

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete